Sligro bouwt distributiecentrum in Maastricht

Logistiekprofs op 1 July 2022

Sligro is in Maastricht gestart met de bouw van een ‘bezorgservice distributiecentrum’. Het pand is onderdeel van een herinrichting van het logistieke netwerk van Sligro. 

De vestiging in Maastricht, vlakbij de A2, krijgt een oppervlakte van 16.703 vierkante meter, waarvan ruim 15.000 vierkante meter aan logistieke ruimte. 

Bezorgservice distributiecentra

De nieuwbouw maakt deel uit van een groter investeringsproject; Sligro wil de bezorging aan klanten optimaliseren door het netwerk van bezorgservice distributiecentra op de schop te nemen. Bestaande locaties worden vergroot en er worden nieuwe vestigingen aan het netwerk toegevoegd. Het pand in Maastricht krijgt Zuid-Limburg als verzorgingsgebied. 

Duurzaamheid

De nieuwbouw wordt gasloos gerealiseerd door Aan de Stegge Twello, dat ook verantwoordelijk was voor de bouw van het bezorgservice distributiecentrum in Deventer. Bij de bouw streven de partijen naar duurzaamheidslabel ‘BREAAM Excellent’. Verwarming vindt plaats door warmteterugwinning uit de centrale koelinstallatie. Er wordt gebruikgemaakt van waterbesparende voorzieningen, ledverlichting en er komt een wadi voor de opslag en infiltratie van water op eigen terrein. Het pand wordt tevens geschikt gemaakt voor PV panelen. 

De oplevering staat gepland voor eind 2019, vlak voor de kerstdagen.