Skechers breidt automatisering in Europees distributiecentrum uit

Logistiekprofs op 20 december 2018 | 2 minuten leestijd

Schoenengigant Skechers neemt zijn distributiecentrum in Luik op de schop. Om voorbereid te zijn op de aanhoudende groei in Europa, zet het merk in op verdere automatisering. 

Automatisering Inther Group

Voor de uitbreiding werkt het Amerikaanse bedrijf samen met Inther Group, de huidige intralogistieke partner. In het distributiecentrum wordt 3,5 kilometer aan nieuwe conveyor techniek geplaatst. Hierdoor ontstaat in totaal 8 kilometer aan rollenbanen. 

Daarnaast implementeert Inther een dubbelzijdge Natrix shoesorter (met een capaciteit van ruim 6.700 dozen per uur), twee Inther Conveyor Equipment weegschalen met dimensioner en twee High Performance Transfer wissels met een capaciteit van circa 2.600 dozen per uur.  

Skechers Inther

Groei Skechers

Skechers heeft het dc in Luik al sinds 2002 in gebruik. Het merk begon op 25.000 vierkante meter. De afgelopen jaren werd die oppervlakte door vastgoedpartner Prologis uitgebreid tot 128.000 vierkante meter. 

Vanuit het Europees distributiecentrum bedient het bedrijf alle kanalen: online shoppers, de fysieke winkels en de wholesale klanten. “Skechers Europa, maar ook wereldwijd, voorziet een verdere groei de komende jaren en daarom is er gekozen voor een een uitbreiding van de automatisering in het distributiecentrum”, aldus Sophie Houtmeyers, VP Distribution Operations. 

De uitbreiding wordt naar verwachting in november 2019 in gebruik genomen door Skechers.  

Gerelateerde artikelen