Simply Deliver wil een vuist maken tegen de Uber’s van deze wereld
20.12.2017 | Branchenieuws

Simply Deliver wil een vuist maken tegen de Uber’s van deze wereld

Simply Deliver is live. Het cloudgebaseerde transport platform wil naar eigen zeggen een vuist maken tegen oneerlijke concurrentie van de 'Ubers van deze wereld'. “Uber maakt heel slim gebruik van technologie, dat kan ik alleen maar waarderen. Maar de leverancier werkt niet aan een duurzame toekomst voor bedrijven", aldus oprichter Osman Akdemir. 

Simply Deliver is een platform in de cloud, ontwikkeld om het mkb te ondersteunen bij ordercreatie, het managen van orders en het tracken van zendingen. Ondernemers maken met Simply Deliver een order aan voor een zending, via desktop of een mobiel apparaat. Chauffeurs maken in hun voertuig gebruik van een bijbehorende app. “Logistieke IT-oplossingen zijn te vaak te complex of te duur. Daarnaast is er oneerlijke concurrentie in aantocht en ik wil dat ondernemers hier een vuist tegen kunnen maken. Deze twee ontwikkelingen hebben me gemotiveerd om Simply Deliver te starten", stelt Akdemir. 

Oplossing voor het mkb

De oplossing is zowel los te gebruiken als geïntegreerd met andere logistieke IT-tools, zoals ERP, WMS en TMS. Volgens Akdemir is het platform daarom geschikt voor een grote diversiteit aan bedrijven; van ondernemers die lokaal vervoeren, stadslogistiek afhandelen, distribueren, deelleveringen verzorgen, koerierswerk verrichten tot lokale productiebedrijven. Het platform is als volgt opgezet: Simply POD, werkend via een chauffeursapp, zorgt voor continu tracking en maakt gebruik van geofencing voor het afleveren en ophalen van zendingen. Simply Trace is ontwikkeld voor wie de lading wil volgen. Real-time tracking is mogelijk. Loopt een zending vertraging op, dan krijgt de planner hiervan een melding. Simply Control is een functie voor planners. In de standaardopzet krijgen planners vooral meldingen over zaken die niet volgens planning lopen, zoals vertragingen of schades. 

Vuist tegen de Uber's van deze wereld

“Er is een grote behoefte onder ondernemers in het midden- en kleinbedrijf om op een overzichtelijke en eenvoudige manier toch alle logistieke handelingen te kunnen afhandelen. Tegen een betaalbare prijs”, stelt Akdemir. De oprichter wil er met Simply Deliver voor zorgen dat frustratie over het implementeren en het gebruiken van logistieke IT-tools verdwijnt. Daarnaast wil Akdemir nog een tweede doel bereiken. Hij wil logistieke ondernemers het gevoel geven dat ze een vuist kunnen maken tegen de Uber’s van deze wereld, door een vaste prijs per maand te rekenen in plaats van een fee.  “Uber maakt heel slim gebruik van technologie, dat kan ik alleen maar waarderen. Maar de leverancier werkt niet aan een duurzame toekomst voor bedrijven. De fee die ze rekenen voor het gebruik van hun platform – hetzelfde geldt voor Airbnb en Booking – is met 20 of 25 procent veel te hoog."


Plaats een reactie (0)

Reageren