Simon Loos en Peter Appel Transport gaan samen
Transport & Distributie 27.11.2020 | Branchenieuws

Simon Loos en Peter Appel Transport gaan samen

Logistiek dienstverleners Simon Loos en Peter Appel Transport gaan vanaf 2021 verder als één bedrijf. Door de megafusie ontstaat een organisatie met meer dan 3.000 medewerkers en 1.400 voertuigen. 

De twee bedrijven gaan samen verder als Simon Loos. Voor die naam is gekozen omdat CEO's Peter Appel en Simon Loos neven zijn uit de bekende transportfamilie Loos. Peter Appel: "Juist vanwege onze Loos familieband en het feit dat Simon Loos al meer dan tachtig jaar een vertrouwde naam is in logistiek Nederland, hebben we besloten om gezamenlijk verder te gaan als Simon Loos en geen nieuwe naam te lanceren."

Beide bedrijven richten zich met name op foodretail en foodservice. Ook het klantenbestand komt voor een groot deel overeen. "Onze bedrijven sluiten naadloos op elkaar aan. Deze stap is dan ook meer dan logisch met het vizier op morgen. En het biedt tevens allerlei nieuwe mogelijkheden voor onze klanten, partners en medewerkers", aldus Simon Loos. De samenvoeging stelt de bedrijven naar eigen zeggen in staat om meer te investeren in digitalisering, specialisatie en verduurzaming. 

Beide directeuren blijven leidinggeven aan het gefuseerde bedrijf. Dat telt na de fusie zestig vestigingen, verspreid over heel Nederland. 

Plaats een reactie (1)

Reageren
  • P.E de Koning
    01.12.2020 - 22:48 uur | P.E de Koning

    gefeliciteerd met jullie beslissingen.