Simon Loos aan de slag voor Arla Foods

Logistiekprofs op 8 April 2021

Logistiek dienstverlener Simon Loos verzorgt de komende jaren de landelijke koeldistributie van Arla Foods Nederland. Het gaat om de distributie van dagverse producten van Arla en Melkunie vanaf de productielocatie in Nijkerk. 

Arla Foods wil verder groeien op de Nederlandse en Belgische markt. De zuivelcoöperatie – sinds 2009 actief in Nederland – zocht naar een logistiek dienstverlener die daar de komende jaren in faciliteert. De bedrijven gaan een meerjarige samenwerking aan. Arla zegt voor Simon Loos te hebben gekozen vanwege de focus op duurzaamheid en het grote transport- en distributienetwerk van de logistiek dienstverlener. 

“In 2030 willen we 30 procent van onze uitstoot gereduceerd hebben en in 2050 volledig netto klimaatneutraal zijn”, zegt Bouke van Hamersveld, Logistiek Manager Arla Foods in Nederland en België. “De duurzame oplossingen van Simon Loos gaan ons helpen bij het realiseren van onze duurzaamheidsdoelen. Daarnaast zien wij de aanwezigheid van andere zuivelleveranciers als klant bij Simon Loos als een voordeel.”

Met de komst van Arla Foods breidt Simon Loos haar aandeel in de Dairy-distributie verder uit. Simon Loos heeft veel klanten in foodretail en foodservice. Het bedrijf fuseerde dit jaar met Peter Appel Transport. Daaruit is een organisatie ontstaan met ruim 3.000 medewerkers, 1.400 voertuigen en zestig locaties.