Shypple neemt Milestone over na kapitaalinjectie van €25 miljoen

Logistiekprofs op 10 August 2021

Digitale expediteur Shypple neemt Milestone over, freight forwarder in versproducten. Het Nederlandse Shypple heeft genoeg financiële middelen voor de overname: de afgelopen vier maanden haalde het ruim 25 miljoen euro op. 

Shypple verbindt vrachtbedrijven wereldwijd via een platform. De traditionele vrachtmarkt snakt volgens het bedrijf uit Rotterdam naar modernisering. Zo’n 90 procent van de expediteurs-activiteiten zou nog worden beheerd door Excel-sheets, e-mails, telefoongesprekken en foutgevoelig papierwerk. Het platform van Shypple matcht daarom niet alleen bedrijven, maar dient ook als centrale plek voor de communicatie en het papierwerk. 

In april haalde Shypple 7 miljoen euro op in een Series A-investering. Onlangs volgde 18,5 miljoen euro in een Series A2-financiering. Met dat geld mikt Shypple op snellere marktgroei. Door Milestone over te nemen wordt Shypple de eerste digitale expediteur voor versproducten. Het bedrijf hoopt te profiteren van de kennis en het netwerk van Milestone in luchtvracht en transport van bederfelijke waren. Shypple krijgt er zeven kantoren in China bij en diverse locaties in Europa en Centraal-Amerika. Na de overname groeit de omzet van Shypple naar verwachting tot 250 miljoen euro in 2022. 

Klanten van Milestone krijgen door de overname de mogelijkheid om naar het Shypple-platform te migreren. Daarmee maken ze hun activiteiten toekomstbestendig met behoud van hun bestaande vertrouwde relaties, aldus de bedrijven in een gezamenlijke verklaring.