Shopify koopt robotproducent 6 River Systems
Robotisering 11.09.2019 | Branchenieuws

Shopify koopt robotproducent 6 River Systems

E-commercebedrijf Shopify lijft robotspecialist 6 River Systems in voor 450 miljoen dollar (409 miljoen euro). De startup, die bekendheid vergaarde met de ontwikkeling van goods to man-robot Chuck, kan Shopify ondersteunen bij de fulfilment.  

Het Canadese Shopify biedt van origine software voor webwinkels. In juni kondigde het de lancering van het Shopify Fulfilment Network aan, dat concurreert met Fulfilment by Amazon (FBA). Winkeliers kunnen de fulfilment uitbesteden aan Shopify. Het bedrijf heeft verspreid over de Verenigde Staten een netwerk van opslaglocaties en logistiek dienstverleners opgezet. Slimme software voorspelt welke voorraad er per locatie nodig is zodat snelle en goedkope bezorging wordt gegarandeerd.

6 River Systems

Met de koop van 6 River Systems krijgt Shopify toegang tot de robotica experts die ook aan de wieg stonden van Kiva Systems. Met de inzet van autonome karretjes, die naast magazijnmedewerkers worden ingezet, wil Shopify de efficiëntie in zijn fulfilmentcentra verhogen. 6 River blijft ook na de overname aan bestaande klanten als DHL en XPO Logistics leveren. 

"Shopify pakt dit op dezelfde manier aan als eerdere commerciële uitdagingen; door het samenbrengen van de beste technologie helpen we iedereen te concurreren", aldus Tobi Lütke, CEO van Shopify. "Met 6 River Systems brengen we technologie en operationele efficiëntie naar grote en kleine bedrijven over de hele wereld."


Plaats een reactie (0)

Reageren