Shippeo haalt 20 miljoen op voor supply chain visibilty

Logistiekprofs op 1 juli 2022 | 2 minuten leestijd

Shippeo heeft twintig miljoen euro investeringsgeld opgehaald. Het platform voor supply chain visibility is momenteel één van de snelst groeiende startups in Europa. 

Shippeo werd in 2014 opgericht met het streven een ‘omslag teweeg te brengen in supply chain visibility’. Het platform geeft internationale bedrijven inzicht in realtime logistieke data. Verladers, vervoerders en eindklanten kunnen hun levering continu monitoren, waardoor ze snel problemen kunnen identificeren en tijdig kunnen anticiperen. Het bedrijf is inmiddels actief in veertig landen, vanuit zeven kantoren in Europa. Afgelopen jaar zag Shippeo haar omzet met 300 procent stijgen.

Disruptie supply chain-industrie

De supply chain-industrie is volgens Shippeo sterk gefragmenteerd en verouderd op het gebied van technologie. Met meer dan 600.000 wegtransportbedrijven in Europa, biedt digitalisering een enorme kans op disruptie van de industrie, aldus de startup. 

Kapitaalinjectie

Shippeo ontving de kapitaalinjectie in een Series B-ronde, van investeerders NGP Capital, ETF Partners, Bpifrance Digital Venture en Partech. “Wij zijn enorm trots dat we met deze top tier investeringsbedrijven mogen werken. Hun internationale bereik en sterke ervaring in de mobiliteitssector zullen ons helpen bij de uitvoering van onze ambitieuze strategie om wereldleider te worden in een miljardenmarkt”, aldus Pierre Khoury, CEO Shippeo.

Met het investeringsbedrag wil Shippeo haar klantenbestand de komende jaren vervijfvoudigen. Het team wordt uitgebreid met 150 nieuwe medewerkers en de R&D-investeringen in AI en automatisering worden opgeschroefd.

Gerelateerde artikelen