Sensor moet pakketdiefstal tegen gaan
12.03.2016 | Branchenieuws

Sensor moet pakketdiefstal tegen gaan

Waar in Nederland de bezorger vaak een pakketje aan de deur afgeeft, zo nodig bij de buren, is het in de Verenigde Staten heel gebruikelijk om een besteld pakket voor de deur of op een veranda achter te laten. Ook als de klant zelf thuis is, gebeurt dat regelmatig. Dat systeem is alleen bijzonder diefstalgevoelig.

De zogenaamde ‘porch thiefs’, naar het Nederlands vertaald als 'verandadieven' stelen veelvuldig pakketten die door de bezorger voor de deur wordt achtergelaten. De diefstal van de bestelde orders zorgt bij veel consumenten voor veel frustratie. Package Guard, een idee van de Amerikaan Mike Grabham, moet dit tegen gaan. Hij bedacht een slimme sensor die de pakketten moet beschermen tegen diefstal.

Hoe dan?
De bezorger laat het pakketje achter op de sensorplaat die drukgevoelig is.  Op het moment dat het pakketje van de sensor wordt gepakt, verdwijnt de druk en gaat er een alarm af. Een luid geluid moet de dieven op andere gedachten brengen. Als de ontvanger het pakketje zelf van de speciale plaat wil halen, kan hij of zij hem ontgrendelen door  een bericht te sturen naar de Package Guard. Daarnaast krijgt de ontvanger een e-mail of een bericht op zijn mobiele telefoon zodat hij weet dat het pakket is bezorgd. 

Screen-Shot-2016-03-09-at-18.43.55-1024x

Geld nodig
Momenteel is de Package Guard nog niet te verkrijgen. De ontwikkelaar van het producent hoopt door middel van een Kickstarter-campagne genoeg geld op te halen om het prototype op de markt te brengen. De kosten van de sensor worden geraamd op 80 Amerikaanse Dollar. 

Redactie LogistiekProfs 

Blijf altijd op de hoogte
Meld uzelf nu aan voor de LogistiekProfs nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, trends en aanbiedingen.


Plaats een reactie (0)

Reageren