​Sendcloud lanceert nieuwe API voor logistiek dienstverleners

Logistiekprofs op 1 juli 2022 | 2 minuten leestijd

Verzendplatform Sendcloud breidt zijn portfolio uit met drie nieuwe bezorgdiensten: Budbee, Trunkrs en Homerr. Door een nieuwe webkoppeling voor logistiek dienstverleners kunnen de vervoerders eenvoudig aan Sendcloud worden gekoppeld. 

Scale-up Sendcloud, inmiddels actief in meerdere Europese landen, is een verzendplatform voor online retailers. Via de nieuwe webkoppeling, de zogeheten LSP API, kunnen bezorgdiensten hun eigen API aansluiten op het verzendplatform en hun diensten aanbieden aan Europese webwinkels. 

Budbee, Trunkrs en Homerr hebben de koppeling al gemaakt, maar Sendcloud zegt zich op meerdere bezorgdiensten te richten, ongeacht volume of regio. “De API biedt op deze wijze ook uitkomst voor lokale bezorgdiensten, voor wie het lastig kan zijn voet aan de grond te krijgen in de snelgroeiende wereld van e-commerce.” 

Met de koppeling hoopt Sendcloud retailers bovendien te verleiden tot een multi-carrier strategie. Dat kan volgens het techbedrijf aantrekkelijk zijn door de toenemende vraag naar flexibele bezorgopties, zoals same-day delivery of groene bezorging.

Gerelateerde artikelen