Sector op zoek naar coaches voor toptalenten logistiek
09.09.2016 | Branchenieuws

Sector op zoek naar coaches voor toptalenten logistiek

Het coaching programma Topcoaches voor Toptalent gaat begin 2017 weer van start met een nieuwe lichting afstudeerders Logistiek. Organisatoren TLN, EVO en logistieke hbo’s zijn daarvoor op zoek naar logistieke bedrijven die vierdejaars studenten willen coachen.

Begin volgend jaar start de tiende editie van het programma. Jaarlijks worden tien tot twintig ambitieuze studenten Logistiek van tien verschillende hogescholen uitgekozen om deel te nemen aan het traject. Door middel van het programma hopen de initiatiefnemers een brug te slaan tussen theorie en praktijk. “De geselecteerde studenten voeren niet alleen een afstudeerstage uit bij het bedrijf, maar worden in bredere vorm voorbereid op de arbeidspraktijk. Hierbij komt niet alleen het aspect logistieke kennis aan bod, maar vooral ook competenties die steeds belangrijker worden in het arbeidsveld, zoals leiderschap, communicatieve en sociale competenties en de toepassing van kennis en inzicht.”, schrijft TLN.

Bedrijven die mee willen doen, moeten een coach beschikbaar hebben die de student gedurende het traject kan begeleiden. Daarnaast moeten ze een afstudeeropdracht aanbieden die past bij het niveau en de ontwikkeling van de student. Geïnteresseerde bedrijven kunnen zich via TLN aanmelden.

Redactie LogistiekProfs

Plaats een reactie (0)

Reageren