Sean Healy nieuwe COO bij FedEx Express Europe

Logistiekprofs op 19 September 2018

Transportbedrijf FedEx Express heeft Sean Healy aangewezen als COO van de Europese divisie. De ‘FedEx veteraan’ komt te werken op het hoofdkantoor in Hoofddorp. 

Healy startte zijn loopbaan bij FedEx Express toen hij nog studeerde. Hij begon als pakketverwerker en groeide door tot Senior Vice President FedEx Freight. Als COO van FedEx Express Europe neemt hij het stokje over van Michael Holt, die in september met pensioen gaat. 

Healy zal zich in zijn nieuwe functie richten op verdere operationele integratie, maar ook op het benutten van de netwerken, de mensen en de innovatie van het bedrijf. “FedEx Express Europe is een van de meest dynamische plaatsen binnen FedEx, niet alleen sinds de integratie met TNT, maar ook omdat de hele logistieke sector aan het transformeren is”, zegt Healy in een reactie op zijn benoeming. 

“Sean heeft meer dan 30 jaar ervaring in de sector en is toonaangevend op het gebied van operationele innovatie en het verlenen van uitmuntende dienstverlening aan klanten binnen de FedEx-familie. Zijn ervaringen met het begeleiden van teams tijdens veranderingen, maken hem een uitstekende aanvulling voor het FedEx Express Europe leiderschapsteam in deze spannende tijden”, aldus Bert Nappier, President FedEx Express Europe en CEO van TNT.