11.06.2015 | Branchenieuws

Schultz ontevreden over Vlaamse compensatie kilometerheffing

Vlaamse transportbedrijven worden waarschijnlijk gecompenseerd voor de kilometerheffing die zij betalen. Daar is minister Schultz van Haegen niet blij mee. “Ik heb mijn Vlaamse collega laten weten dat ik hierover in gesprek wil.” 

De Vlaamse transportsector zal korting op de belasting ontvangen, zodat ze per saldo niet veel aan kilometerheffing betalen. Dat is in principe niet fout, omdat op de Belgische kilometerheffing de Eurovignetrichtlijn van toepassing is. “Deze biedt ruimte voor compensatie”, zegt de minister. Wel benadrukt zij dat de plannen in Belgie in overeenstemming moeten zijn met deze richtlijn. 

Lees ook: Vlaanderen voert kilometerheffing voor vrachtwagens in

De kilometerheffing voor vrachtwagens gaat op 1 april 2016 van start. De tarieven verschillen per gewest. Voor Vlaanderen liggen de tarieven tussen de 7,4 en 20 cent per kilometer. Dit bedrag is afhankelijk van het gewicht, wegtype en de emissieklasse van het vervoersmiddel. TLN/EVO verwachten dat de Belgische kilometerheffing de transportsector jaarlijks 36 tot 40 miljoen euro zal kosten.

Redactie LogistiekProfs 

Plaats een reactie (0)

Reageren