Schoenverkoper Lloyd zet TORU-robot aan het werk

Logistiekprofs op 11 december 2019 | 2 minuten leestijd

Schoenverkoper Lloyd zet robots aan het werk in zijn warehouse in het Duitse Sulingen. Lloyd heeft twee pickrobots van startup Magazino aangeschaft.

De pickrobots, genaamd TORU, worden al gebruikt in warehouses van logistiek dienstverlener Fiege Logistics en modeplatform Zalando. Sinds begin december staan ze ook in het magazijn van Lloyd. De twee robots worden nu nog getest in hun nieuwe werkomgeving en moeten magazijnmedewerkers van Lloyd uiteindelijk ondersteunen bij het picken van schoenen.

Pickrobot

Anders dan veel andere Automated Mobile Robots (AMR’s) – die alleen hele pallets of kratten kunnen vervoeren – kunnen de TORU-robots individuele schoenendozen oppakken en verplaatsen. De robot vermijdt mensen en obstakels door middel van sensoren en kan dus zij aan zij met magazijnmedewerkers werken. Dankzij een connectie met de cloud en de inzet van Artificial Intelligence, leert de TORU voortdurend van zijn eigen ervaringen. Die kennis wordt gedeeld onder alle TORU-robots die aan het werk zijn, wat uiteindelijk moet leiden tot een snellere en robuustere robot die veel situaties herkent. 

Flexibele, schaalbare automatisering

Stephan Wiegmann, verantwoordelijk projectmanager bij Lloyd: “De Magazino-robots zijn een belangrijk onderdeel van flexibele, schaalbare automatisering van onze magazijnprocessen en kunnen ons helpen de groei in e-commerce op te vangen.” 

Gerelateerde artikelen