Scala’s Logistica: innovatieve oplossingen in de praktijk

Logistiekprofs op 19 september 2019 | 3 minuten leestijd

Exposanten tonen op vakbeurs Logistica hun nieuwste producten en systemen. Maar hoe pas je deze oplossingen in de praktijk toe? Op de Scala’s Logistica kunnen bezoekers de nieuwste innovaties live ervaren in een praktijkomgeving. 

In drie verschillende scala’s verzorgen samenwerkende exposanten praktijkgerichte demo’s. Bezoekers kunnen hun eigen route door het scala maken, maar ook een interactieve tour volgen onder begeleiding van een expert die de nodige toelichting geeft. 

Scala Smart Warehousing 

In beurshal 1 bieden exposanten TGW, Knapp, Schäfer, Human Workspace en A-safe een aantal geïntegreerde systeemoplossingen vanuit het prinicpe ‘goods to man’. Specifieke aandacht is er voor slimme werkplekken, effectieve orderpick routes, combinaties van handmatig orderpicken en gerobotiseerd orderpicken. Interessant voor bedrijven die slimmer willen werken en daar de vruchten van willen plukken.

Scala Material Handling & Intern Transport

In de doorloop van hal 3 en hal 4 is het Scala Material Handling en Intern Transport ingericht. Dit scala biedt een uitgebreide demo van diverse goederenstromen in een warehouse. In hal 3 leggen A-safe, Carton Mover, Ambaflex, EVC, Hovuma, Vebabox, Storax, Tawi en Ravas de nadruk op case en tray picking. Verschillende stappen in het traject van inslag, opslag en uitslag komen aan bod, met oplossingen die naast en in combinatie met elkaar gebruikt kunnen worden.

De demo in hal 4 is gericht op itempicking. Een groot aantal manieren voor orderpicking en het verwerken, verzamelen en verzenden van de orders krijgt hier alle aandacht van exposanten A-safe, Kardex, Human Workspace, Optimus Sorters, RoboMotive, Bito, Fromm, Cyklop, Inther en Logitrade. Efficiënt inrichten van het picken en verwerken van orders is essentieel voor een toenemend aantal bedrijven.

Scala AGV

Voor wie de beurs betreedt via Entree West, is direct zichtbaar dat AGV’s een belangrijke rol in intern transport spelen. Van klein tot groot, van industriële toepassing voor productielogistiek tot ondersteuning voor orderpicken. Tal van toepassingen komen aan bod in dit scala in hal 3, dankzij exposanten Movigo, Bito, Wewo en Indurfloor. Zo krijgen bezoekers een goed beeld van de AGV’s die het beste passen in hun logistieke proces.

Logistica en ICT & Logistiek

De nieuwste logistieke toepassingen live aan het werk zien? Breng dan op 5, 6 of 7 november een bezoek aan Logistica en ICT & Logistiek, in de Jaarbeurs te Utrecht. Ga naar de websites van Logistica en ICT & Logistiek voor meer informatie over het programma of registreer hier direct.

Gerelateerde artikelen