Savoye komt met nieuwe mobiele robot

Logistiekprofs op 29 januari 2021 | 2 minuten leestijd

Savoye brengt een nieuwe robotoplossing op de markt, geschikt voor pick-and-pack orderverzamelen. De toepassing werkt zij aan zij met medewerkers en bestaat uit een combinatie van autonome robots en mobiele verzamelrekken. In die rekken worden direct de eindverpakkingen of orderverzamelbakken geplaatst. 

De mobiele robotoplossing van de intralogistiek specialist werkt volgens het principe van virtuele stations. Het is een alternatief voor het klassieke orderverzamelen vanuit legbordstellingen, via conveyors en pickstations. 

“We wilden ons aanbod verbreden en tegemoet te komen aan een specifieke, andere wens van onze klanten, namelijk een flexibele oplossing om medewerkers te helpen bij het verwerken van beperkte orderverzamelstromen. Een oplossing die ook snel operationeel beschikbaar kan zijn, zonder tijdrovende on site installaties”, legt Marc-Antoine Fernet uit, Manager Robotics & New Technology Products bij Savoye.

Korte interacties

De robotoplossing van Savoye haalt eerst een verzamelrek op en beweegt daarna van positie naar positie tot alle orders of orderregels zijn gepickt. De medewerkers blijven in hun pickgebied. Robot en medewerker volgen elkaar dus niet maar ontmoeten elkaar slechts kort. Software van Savoye stuurt hen door het magazijn. 

Om dit proces goed te laten verlopen maakt Savoye gebruik van kunstmatige intelligentie en ervaringen die het in eerdere projecten heeft opgedaan. “Hierdoor kunnen we het groeperen van pakketten optimaliseren, zodat het aantal robotbewegingen minimaal blijft en de interactie tussen medewerkers en robots realtime in goede banen kan worden geleid”, besluit Fernet. 

Gerelateerde artikelen