Savoye komt in Chinese handen

Logistiekprofs op 10 juli 2018 | 2 minuten leestijd

System integrator Savoye wordt overgenomen door Noblelift, een investeringsfonds uit China. Onder de nieuwe eigenaar wil Savoye ‘een intralogistieke speler van wereldformaat’ worden. Met name China wordt een belangrijke groeimarkt voor de leverancier van intralogistieke oplossingen.  

De Savoye Divisie valt nu nog onder Groupe Legris Industries. Vanaf de tweede helft van 2018 wordt Noblelift de nieuwe eigenaar. Dit industriële investeringsfonds is opgericht door Noblelift Intelligent Equipment Co. Ltd (Noblelift) en twee andere investeerders. 

‘Krachten bundelen om concurrerend te blijven’

“De overeenkomst met Noblelift weerspiegelt onze focus op groei en zal Savoye positioneren als één van de 20 grootste intralogistieke specialisten ter wereld”, licht Rémy Jeannin, president bij Savoye, de stap toe. “Deze zet valt samen met de consolidatiegolf van de recente jaren, waarin vele spelers uit de wereldlogistiek hun krachten hebben gebundeld om concurrerend te blijven, de beste technologie te kunnen aanbieden en hun wereldwijde bereik uit te breiden. Bij Savoye zijn we het eens met deze strategie: om sneller te kunnen groeien op de lange termijn, moeten we onze reikwijdte verruimen. “

Savoye fungeert als technologische hub

Noblelift Intelligent Equipment Co. Ltd is een naamloze vennootschap genoteerd aan de Shanghai Stock Exchange. Het bedrijf is twee decennia geleden opgericht en groeit snel. De twee bedrijven denken zowel geografisch als product technisch een uitstekende match te zijn.   Savoye houdt zich bezig met ontwerp en realisatie van intralogistieke oplossingen, met een focus op Frankrijk en de rest van Europa. Noblelift ontwerpt, produceert en distribueert heftrucks en andere logistieke oplossingen, voornamelijk in Azië en Europa. Zodra de acquisitie is voltooid, zal Savoye fungeren als een technologische hub voor de nieuwe onderneming en de aanjager worden voor innovatie en onderzoek.

Geen wijzigingen in organisatiestructuur

De voorgestelde verkoop is goedgekeurd door vertegenwoordigers van de werknemers bij Savoye. Het huidige managementteam van het bedrijf zal aanblijven. Er komen geen wijzigingen in de organisatiestructuur, in banen of structuren bij dochterondernemingen en productielocaties, meldt de organisatie in een persverklaring. De overeenkomst wordt van kracht zodra de koper de benodigde goedkeuringen van Chinese functionarissen heeft verkregen. De transactie zal naar verwachting in de tweede helft van 2018 zijn afgerond.

Gerelateerde artikelen