Sandd en DHL vervangen PostNL-servicepunten bij Bruna
23.12.2016 | Branchenieuws

Sandd en DHL vervangen PostNL-servicepunten bij Bruna

De bestaande loketten van PostNL verdwijnen bij winkelketen Bruna. De boekenwinkel opent loketten voor het versturen van pakketten en post van concurrenten Sandd en DHL. 

Het gaat om zo'n 300 servicebalies. Volgend jaar worden de eerste winkels omgebouwd. Steden zijn als eerste aan de beurt, binnen twee jaar volgt de rest van de vestigingen. PostNL verdwijnt waarschijnlijk niet helemaal uit de boekenwinkels. Bruna gaf al aan dat het met meerdere partijen in gesprek is over een samenwerking, PostNL incluis. Aan Nu.nl laat PostNL weten niet te verwachten dat de samenwerking met Bruna hier stopt. 'Wij zitten in het overgrote deel van de Bruna-winkels. We zijn uitermate tevreden over de samenwerking en we hebben het volste vertrouwen dat we die gaan continueren", aldus een woordvoerder. 

Volgens Sandd komen de mogelijke loketten van PostNL in ieder geval niet op dezelfde plek als de loketten van DHL en Sandd. Sandd en DHL gaan mogelijk vaker samenwerken. Voor Sandd is dit aantrekkelijk, omdat DHL al zo'n vijfhonderd ophaal- en verzendpunten heeft. Volgens Nu.nl zou een verdeling van pakketjes mogelijk zijn. Sandd zou dan de bezorging van pakketten door de brievenbus op zich kunnen nemen. 

PostNL heeft momenteel 60 procent van de pakketmarkt in handen, gevolgd door DHL met 30 procent. Sandd is een relatief kleine speler die zich vooral op de zakelijke markt ligt. Sandd ziet echter mogelijkheden in het bezorgen aan consumenten en geeft dan ook aan zich hier meer op te willen richten. 

Redactie LogistiekProfs

Plaats een reactie (0)

Reageren