Samsung: personeel centraal in een digitale sector

Logistiekprofs op 11 september 2018 | 3 minuten leestijd

Om onze positie als logistieke topregio te behouden is een focus op personeel nodig. Zonder het juiste talent immers geen groei in de sector. Ook Samsung, naast grootverlader in de elektronica sinds enkele jaren ook logistiek dienstverlener, ervaart dit. Met een focus op digitalisering en de juiste inzet van personeel stoomt deze gigant zich klaar voor de logistieke sector van morgen.

Een veranderende supply chain gaat gepaard met veranderingen op de werkvloer. Het digitaliserende speelveld heeft direct invloed op Samsung’s werknemers en binnen het bedrijf wordt dan ook actief ingezet op de match tussen men and machine. Google Glasses en de eigen Samsung Smart Watch zorgen voor productiviteitstoenames in de logistieke operaties van ’s werelds grootste consumenten-elektronicabedrijf. “Een mooi voorbeeld waar operatie en personeel positief worden geconfronteerd met een toename in mogelijkheden door de digitale transitie waarin we zitten”, aldus Diederik Brand, Director HR EMEIA Samsung SDS. Hij noemt de ontwikkeling van personeel een continue top prioriteit.

Agile, scrum en duurzame inzetbaarheid

Binnen de war for talent ziet Samsung de agile werkvloer en scrum teams als onderdeel van de personeels(r)evolutie van de komende jaren. Vanuit de sector, welke kampt met een oververhitte arbeidsmarkt, wordt dit actief beaamd. Willem de Vries, Directeur Sectorinstituut Transport en Logistiek noemt daarnaast duurzame inzetbaarheid als een van de speerpunten van de komende jaren. Met diverse wervingscampagnes zet STL in op de match tussen personeel en organisatie binnen de sector transport en logistiek.

Samenwerking met opleidingen

Samsung gaat verder en pakt het probleem bij de bron aan. In diverse samenwerkingen met hogescholen en universiteiten wordt gezocht naar de juiste manier om de medewerker van morgen te vormen. Want met de veranderende, digitale sector verandert ook het profiel van onze werknemer van de toekomst. 

Logistics at Work

Hoe Diederik Brand en Willem de Vries inzetten op het personeelsvraagstuk van vandaag – maar vooral dat van morgen – vertellen zij op Logistics at Work. Dit congres en netwerkevent draait op dinsdag 13 november om inspiratie en praktische handvaten. Samen kunnen we immers meer dan alleen. Hoor o.a. topsprekers Kuehne + Nagel, Sligro, CB en Randstad en ga naar www.logisticsatwork.nl voor meer informatie en registratie.

Gerelateerde artikelen