Samsung komt met ‘doorzichtige’ truck

Logistiekprofs op 25 June 2015

Samsung wil een truck op de markt brengen waar automobilisten ‘doorheen kunnen kijken’. Het bedrijf ontwikkelde een truck met een camera aan de voorkant. Aan de achterkant van de truck worden de opgenomen beelden op vier beeldschermen getoond. Zo kunnen automobilisten die achter de Safety Truck rijden precies zien wat er voor de truck gebeurt.

De nieuwe truck zou de verkeersveiligheid enorm vergroten, aldus Samsung. De producent heeft het systeem getest op zijn vrachtwagens in Argentinië, een land waar veel verkeersdoden vallen door gevaarlijke inhaalacties op tweebaanswegen.

Het ontwerp van Samsung is niet helemaal nieuw. Eerder bouwde het al een soortgelijke truck voor een klant, maar deze truck is niet meer in gebruik. Toch is Samsung ervan overtuigd dat het veel levens kan besparen in het verkeer. De producent is de truck nu aan het testen. Voor deze op de markt kan worden gebracht, moet eerst worden voldaan aan een aantal regels. 

Vraag is of de nieuwe truck uiteindelijk op grote schaal zal worden ingezet. De beeldschermen zouden namelijk relatief duur zijn. 

Bekijk hieronder hoe de Safetry Truck werkt: 

Redactie LogistiekProfs