Samenwerking Havi Logistics en Kwalitaria van korte duur
07.09.2017 | Branchenieuws

Samenwerking Havi Logistics en Kwalitaria van korte duur

Franchiseformule Kwalitaria en logistiek dienstverlener HAVI Logistics hebben een punt gezet achter hun samenwerking. Slechts drie maanden geleden gingen de twee partijen  met elkaar in zee. 

Dat meldt FFC, het formulehuis van Kwalitaria, in een persbericht. Begin dit jaar ontbond FFC de samenwerking met Bidfood om over te stappen naar HAVI. Volgens FFC is echter gebleken dat de logistieke opzet van HAVI onvoldoende aansluit bij het franchisemodel van Kwalitaria. 

Onvoldoende aansluiting

“Onze organisatie werkt vanuit een product leadership strategie", aldus Bas Holshuijsen, algemeen directeur FFC. "Door het grote aantal kwalitatief hoogstaande private labels en beperkte restassortiment kunnen we kiezen voor een uniek model in de markt: ons vaste assortiment op voorraad bij logistiek dienstverlener HAVI Logistics en cross-dock artikelen via Sligro. Helaas moeten we na een periode van drie maanden concluderen dat dit model onvoldoende aansluit bij het franchisemodel van Kwalitaria. We hebben daarom in gezamenlijk overleg met HAVI besloten om de samenwerking te beëindigen." 


Gezamenlijk besluit

HAVI betrok eerder dit jaar nog een nieuw distributiecentrum in Barendrecht met het oog op de toekomstige groei. Dat bleek een verstandige zet; enkele maanden later breidde het de samenwerking met Van der Valk uit, en haalde het KFC en Kwalitaria als klant binnen.

De logistiek dienstverlener erkent dat het Kwalitaria toch niet op de juiste manier kon ondersteunen. "FFC/Kwalitaria heeft toch andere kenmerken dan onze andere klanten en wij kunnen FFC/Kwalitaria daarin onvoldoende helpen. Die conclusie hebben we samen genomen. Het is erg jammer maar in een partnerschap moet je ook deze conclusie durven trekken", stelt Olav Gribnau, managing director HAVI Logistics. 

Redactie LogistiekProfs


Plaats een reactie (0)

Reageren