Samenwerking Gefco en start-up netwerk Techstars moet innovatie stimuleren

Logistiekprofs op 22 maart 2018 | 2 minuten leestijd

De Franse logistieke dienstverlener Gefco gaat samenwerken met Techstars, het wereldwijde netwerk dat startende ondernemers en internationale start-ups in de branche helpt. Met de samenwerking hoopt Gefco zijn strategie te ondersteunen om innovatie te stimuleren met nieuwe ecosystemen.

Gefco ziet vooral voordeel in de nieuwe betreders van de markt. De expertise die via Techstars aangeboden wordt op het gebied van ondernemerschap en innovatie kan met deze samenwerking gebruikt worden. Als ruil daarvoor investeert Gefco in de start-ups, in de hoop dat er een oplossing bij zit voor de supply chain van de toekomst.

Het uiteindelijke doel is om grote transformaties aan te jagen binnen de sector, al is nu dus nog niet duidelijk wat dat precies gaat worden. “We zijn erg verheugd om met Techstars samen te werken, een accelerator met een uitmuntende staat van dienst in het helpen groeien van startups. Dankzij onze overeenkomst heeft Gefco een unieke kans om te werken met gedreven ondernemers over de hele wereld. We kijken ernaar uit om te kunnen bijdragen met onze kennis en ervaring en om Techstars’ ondernemende ideeën en creativiteit operationeel toe te passen,” aldus Luc Nadal, voorzitter van Gefco’s Raad van Bestuur in een persbericht.

Route optimalisatie
Naast de investering gaat Gefco ook een fysieke bijdrage leveren: ze worden mentors en beginnende ondernemers op die manier te begeleiden. Ook zal het Franse bedrijf de kans bieden om pilots op te zetten in geselecteerde landen, zodat de start-ups hun ideeën kunnen testen.

Voor nu roept de logistieke dienstverleners start-ups op zich te melden. Voornamelijk bedrijven die zich bezighouden met routeoptimalisatie en block chain software zijn erg gewild, maar ook slimme trackers of connected sensors die kunnen leiden tot verbeterde operationele efficiëntie.

Gerelateerde artikelen