06.11.2015 | Branchenieuws

Ruime meerderheid logistieke bedrijven maakt winst

Het derde kwartaal was een goed kwartaal voor logistieke bedrijven in Nederland. Belangenbehartiger Transport en Logistiek Nederland (TLN) kwam onlangs met de meest recente cijfers in de conjunctuurenquête over het derde kwartaal van 2015 en daaruit blijkt dat 75% van de bedrijven winst maakt.

Rapport van TLN positief
Om de drie maanden komt TLN met een nieuwe conjuctuurbericht dat voor een het grootste gedeelte is gebaseerd op de conjunctuurenquête die door de leden van de organisatie wordt ingevuld. De uitkomsten geven een goede inzage in de stemming van de bedrijven in de transport en logistiek waarbij de ondernemers meer vertellen over de bedrijvigheid, kost- en vrachtprijs, omzet en winst. Transport en Logisitiek Nederland schrijft in het rapport over het derde kwartaal: “We zien dat het herstel, dat eind 2014 werd ingezet, zich nog steeds voortzet. Zowel de bedrijvigheid als de omzet blijft op een hoog niveau.” De organisatie houdt daarbij nog wel een slag om de arm als het gaat om de prijzen in de huidige markt. “Ondanks de nog steeds kwakkelende prijzen heeft bijna driekwart van de transportbedrijven en logistiek dienstverleners het kwartaal winstgevend afgesloten.” De goede cijfers voor de logistieke branche in Nederland lijkt zich definitief uit de slechte en magere jaren te hebben getrokken en zien met veel vertrouwen de toekomst tegemoet. “Koeriersbedrijven, distributiebedrijven en transporteurs van stukgoed internationaal en gekoeld transport zijn zeer positief gestemd.”

Groei goed voor werkgelegenheid
De goede kwartaalcijfers zorgen er ook voor dat de werkgelegenheid is gegroeid. Sinds het voorjaar van 2011 was de vacaturegraad niet meer zo hoog als dat het nu is. Voor iedere 100 arbeidsplaatsen zijn er momenteel twee vacatures. Vooral chauffeurs, planners en kraanmachinisten vinden gemakkelijker werk in de logistieke- en transportbranche. Ook meewerkende voormannen zijn steeds meer gewild door de groei van de logistieke bedrijven in Nederland.

Redactie LogistiekProfs

Plaats een reactie (0)

Reageren