Rotom breidt uit in Verenigd Koninkrijk

Logistiekprofs op 1 May 2019

Ondanks de naderende Brexit ziet leverancier Rotom kansen op de Britse markt. De aanbieder van logistieke middelen heeft een meerderheidsbelang verworven in het Britse Cargopak uit Nottingham. 

Rotom, dat met zijn hoofdkantoor in Son en Breugel huist, levert totaaloplossingen voor transport en opslag. Door een meerderheidsaandeel te nemen in Cargopak, leverancier van rolcontainers en kunststof ladingdragers, is Rotom nu ook actief in het Verenigd Koninkrijk. 

Rotom-directeur Arjan Kuiper: “Het ligt misschien niet voor de hand om deze stap nu te nemen, omdat niet bekend is welke gevolgen de dreigende Brexit zal hebben voor Europa. Feit is echter dat de gehele wereld bezig is met duurzaamheid en circulaire economie.” 

Kuiper doelt daarmee op de serviceconcepten die de Rotom Groep heeft ontwikkeld voor ladingdragers, waaronder verhuur, pooling en packaging recovery. Die diensten worden nu beschikbaar voor Britse klanten. “Door gebruik te maken van geavanceerde software, bluetooth en RFID technieken hebben wij de kennis in huis om bedrijven te helpen hun ladingdragers (RTI) efficiënt te beheren.” 

Na de overname is Rotom actief in tien Europese landen, met zestien eigen vestigingen.