Robotuitzendbureau ontwikkelt flexibele robots voor de logistiek

Logistiekprofs op 20 August 2015

Het Eindhovense uitzendbureau Smart Robotics gaat flexibele robots uitlenen aan logistieke bedrijven. Momenteel is het bezig met de ontwikkeling van software die het mogelijk maakt om robots snel te configureren en startklaar te maken. Daarvoor kreeg het onlangs een financiële injectie van de Brabantse Ontwikkelings Maatschapij. 

Logistiek en maakindustrie 
Bij de ontwikkeling van de nieuwe software richt Smart Robotics zich vooral op bedrijven in de logistiek en maakindustrie. Robots zouden in deze sectoren goed als uitzendkracht fungeren, omdat hier relatief kortdurende en repeterende werkzaamheden plaatsvinden. Omdat de investering in robottechnologie vaak fors is, zijn midden- en kleinbedrijven nog weinig met de nieuwste ontwikkelingen op dit gebied bezig. Smart Robotics denkt met de nieuwe robot deze drempel te verlagen. “We willen een flexibele robot aanbieden die voor verschillende taken inzetbaar is en binnen een dag operationeel kan zijn”, aldus oprichter Mark Menting. “Bevalt de robot niet, dan nemen we hem weer terug.”

Palletiseren en inpakken 
“Onze robots zijn heel interessant voor de infralogistiek”, vervolgt Menting. “Denk aan het palletiseren van goederen of inpakken van producten in magazijnen van webwinkels zoals Bol.com. In ons customer experience center liggen op dit moment producten van vijf bedrijven om te testen.” Smart Robots verwacht op korte termijn de eerste concrete opdracht. 

Redactie LogistiekProfs