Robots nemen magazijnen over
25.08.2016 | Branchenieuws

Robots nemen magazijnen over

Steeds meer magazijnen maken gebruik van robotica. Het aantal magazijnrobots blijft groeien en de prognose voor de komende jaren is dat het aantal robots alleen maar zal toenemen. Dat blijkt uit een rapport van onderzoeksbureau IndustryARC. 

Volgens het bureau zal het aantal robots in magazijnen tussen nu en 2020 met 11,3 procent stijgen. Dit cijfer is onder meer te verklaren omdat er steeds meer robots speciaal worden gemaakt om te helpen in distributiecentra of magazijnen. In China, India, de Verenigde Staten, Frankrijk en Japan is de groei en de vraag naar robots die helpen in het magazijn het grootst, blijkt uit het rapport.

Replaced%20-%20Warehouse%20Robotics%20Ma

Robots nemen veel taken over
De machines worden vooral ingezet voor het verpakken, transporteren, pelletiseren en opslaan van goederen. Bedrijven gaan vaker de voordelen van robotica inzien doordat zij streven naar meer verpakkingssnelheid, nauwkeurigheid en het verlagen van variabele kosten. De vraag naar robots en andere automatiseringsoplossingen is eveneens te verklaren door de groei van e-commerce. E-fulfilment vraagt om meer efficiëntie en snelheid om pakketten op tijd te kunnen verzenden en bezorgen.  

Lees ook: Uitzendbureau zet robots in bij logistieke bedrijven

Aanbodkant stijgt sterk
Niet alleen aan de gebruikerskant heeft de groei gevolgen, ook aan de aanbodkant valt de groeiende aandacht voor robotica op. Zo worden er de laatste jaren steeds meer innovaties ontwikkeld.Volgens IndustryARC domineren de volgende vijf spelers momenteel de markt voor magazijnrobotica: 

  • SSI Schäffer (Duitsland), 
  • Daifuku Co., ltd. (Japan), 
  • Dematic Corp. (Verenigde Staten), 
  • KUKA AG (Duitsland) 
  • Vanderlande Industries (Verenigde Staten)

Redactie LogistiekProfs 

Plaats een reactie (0)

Reageren