Robots Just Eat gaan nu echt maaltijden bezorgen

Logistiekprofs op 7 december 2016 | 2 minuten leestijd

De zelfrijdende robots van Just Eat zijn geslaagd voor de testfase en mogen nu zelfstandig maaltijden gaan bezorgen in de Londense wijk Greenwich. De eerste maaltijd is inmiddels door een robot afgeleverd.

Just Eat test de robots van Starship Technologies sinds juli. Ze worden nu voor het eerst commercieel ingezet. Consumenten kunnen bij het afronden van hun bestelling nog niet kiezen of hun eten door een robot bezorgd wordt. Just Eat zegt wel dat het de technologie de komende periode vaker gaat inzetten. Volgend jaar wordt er ook in de rest van Londen met robots bezorgd.

De robots maken gebruik van GPS en verschillende sensoren om obstakels op de weg te vermijden. Het voertuigje is in staat om 9 kilogram te vervoeren en kan binnen vijftien tot dertig minuten een bestelling afleveren. De robots hebben een actieradius tot vijf kilometer. Ze bezorgen autonoom, maar worden vanuit control centers door mensen gemonitord. Zij kunnen op elk gewenst moment ingrijpen.

Starship Technologies

Starship Technologies is geen onbekende. Het bedrijf van Skype-oprichters Janus Frijs en Ahti Heinia werkt ook samen met Metro Group, Pronto en pakketbezorger Hermes. Daarnaast ontwikkelt het samen met Mercedes-Benz aan een bus met ruimte voor acht rijdende bezorgrobots. Deze bus zou de bezorgrobots in één keer kunnen afzetten in drukke gebieden.

Redactie LogistiekProfs