18.06.2015 | Branchenieuws

Robotduo voor orderpicking haalt 23 miljoen binnen

Veelbelovend nieuws voor bedrijven die inzetten op robots in de logistiek: de Amerikaanse start-up Fetch Robotics heeft in een investeringsronde 23 miljoen dollar opgehaald. 

Fetch Robotics ontwikkelde het robotduo Fetch & Freight, wat volledig zelfstandig in staat is om orders te verzamelen. Fetch pakt de goederen van de rekken, terwijl Freight – die veel lijkt op de Kiva van Amazon - de goederen wegbrengt. De producten worden in de mand van Freight gedropt. Freight brengt de goederen vervolgens weg. 

Lees ook: Neemt dit robotduo het magazijn over?

Geschikt voor e-commerce magazijnen
Het duo werkt ook nog in een aardig tempo. Zo kan Fetch net zo snel goederen verzamelen als de gemiddelde magazijnmedewerker. Zijn wederhelft Freight is ondertussen in staat om elke seconde twee meter af te leggen. Fetch kan voor zo'n 6 kilo aan goederen optillen en is daarom het meest geschikt voor e-commerce magazijnen waar kleinere producten liggen.

Als de goederen toch te zwaar zijn voor Fetch, kunnen er ook magazijnmedewerkers ingezet worden die met Freight samenwerken. Fetch volgt de medewerker automatisch in het magazijn, zodat deze de kar niet zelf hoeft te duwen. Handig is dat de robots zichzelf ook in het oplaadstation plaatsen zodra de accu's leeg dreigen te raken. 

Robots de oplossing in een vraaggestuurde economie. 
Het hoge bedrag dat in Fetch Robotics is geïnvesteerd, laat bedrijven in dergelijke concepten geloven. "De economie wordt steeds meer vraaggestuurd. Bedrijven zijn op zoek naar oplossingen om aan die vraag te voldoen. Robots zijn hier een antwoord op", aldus Kabir Misra van SoftBank, de partij die maar liefst 20 miljoen dollar in Fetch Robotics investeerde. 

Redactie LogistiekProfs 
Plaats een reactie (0)

Reageren