RFS Holding draait miljoenenverlies door nieuw distributiecentrum
09.01.2017 | Branchenieuws

RFS Holding draait miljoenenverlies door nieuw distributiecentrum

RFS Holding, het moederconcern van Wehkamp heeft in het gebroken boekjaar 2015/2016 een verlies van 21 miljoen euro geleden. De overgang naar het nieuwe distributiecentrum van Wehkamp zou aardig in de papieren hebben gelopen.

Wehkamp opende in september 2015 het geautomatiseerde distributiecentrum in Zwolle. Bij de overgang bleef de oude locatie in Dedemsvaart nog een half jaar open, waardoor er twee dsitributiecentra tegelijkertijd draaiden. Er moesten miljoenen producten worden verhuisd en dat was een behoorlijke operatie. “Consumenten kregen in de periode hun bestelling vaak in twee pakketten geleverd: één vanuit een van de oude magazijnen in Dedemsvaart en één vanuit het dc in Zwolle”, zei Andres van Daalen, programmadirecteur van RFS Holland hier eerder over. Een duur grapje, want DHL werd per pakket betaald. 

Lees ook: Wehkamp kan tot 74 miljoen euro orders verwerken in nieuw dc

Zonder deze eenmalige kosten kwam het bedrijfsresultaat uit op 44 miljoen euro, een daling van anderhalf miljoen euro ten opzichte van het jaar ervoor. Er was wel sprake van een omzetstijging van zes procent tot 750 miljoen euro. Wehkamp was goed voor driekwart van die omzet.

Redactie LogistiekProfs

Plaats een reactie (0)

Reageren