Retailgigant JD.com ontwikkelt drones die duizend kilo kunnen dragen

Logistiekprofs op 24 May 2017

Chinese retailgigant JD.com ontwikkelt drones die zware lasten kunnen dragen. De drones moeten pakketten tot duizend kilo kunnen dragen. Het bedrijf wil naar eigen zeggen het grootste drone-netwerk van China lanceren. 

Door drones in te zetten die meer draagkracht hebben, kan de retailer op grote schaal goederen transporteren naar gebieden die lastig te bereiken zijn. Zo kan het ook consumenten op het Chinese platteland pakketten bezorgen of agrarische producten mee terugnemen naar stedelijk gebied. Met de noordelijke provincie Shaanxi sloot het een overeenkomst voor het opzetten van een drone-netwerk. Het netwerk krijgt een radius van 300 kilometer en wordt voorzien van honderden routes. Daarnaast installeert JD.com meerdere landingsbases in de regio. 

JD.com investeert verder in een research en development campus, waar het onbemande systemen gaat ontwikkelen en testen. 

Logistieke tak 
JD.com lijkt hiermee vol in te zetten op zijn logistieke tak JD Logistics. Nog niet zo lang geleden besloot het de fulfilment van zijn bestellingen zelf te gaan verzorgen. In april riep de retailreus JD Logistics in het leven, waarmee het ook voor derden de logistiek gaat verzorgen. Bedrijven kunnen de opslag, transport, bezorging en retourverwerking aan JD Logistics uitbesteden. 

Redactie LogistiekProfs