Red je Pakketje volledig fossielvrij met miljoeneninvestering

Logistiekprofs op 1 July 2022

Red je Pakketje rijdt sinds deze maand volledig fossielvrij. Deze groene transformatie is mogelijk dankzij een investering van €7,5 miljoen euro. 

De bezorgdienst, sinds begin dit jaar in handen van het Zweedse Instabox, ontving de financiering mede van Beequip. Met het geld koopt Red je Pakketje 105 elektrische voertuigen: 30 Maxus E3’s en 75 Maxus E9’s. Later dit jaar volgen nog 150 extra voertuigen. 

CEO Sam Rohn: “Sinds de oprichting van Red je Pakketje dromen wij van duurzame pakketbezorging. Wij zijn dus heel blij dat we deze mijlpaal vandaag halen en trots dat we laten zien dat het kan. Maar hier stoppen we niet. We blijven ondernemen vanuit de gedachte goed te willen doen voor mens en milieu.” 

Uitbreiding dc’s

Dit jaar investeert de pakketbezorger fors in zijn netwerk van distributiecentra. Het aantal locaties groeit van vijf naar elf. Vier distributiecentra krijgen een eigen laadplein. Daarnaast levert Schouten Olie op alle distributiecentra opslagtanks met fossielvrije brandstof (HVO100). Deze brandstof geeft fors minder CO2-uitstoot dan gangbare diesel.

Volgend doel: volledig elektrisch rijden

Het doel van Red je Pakketje is om eind 2022 helemaal elektrisch te rijden. In dunner bevolkte gebieden rijdt het nu nog op bezorgbussen die gebruik maken van HVO100. COO Tijs van Driel: “Op het moment dat de actieradius van elektrische bussen overal toereikend is of wij door een fijnmaziger netwerk van distributiecentra de afstanden hebben beperkt, gaan wij volledig over op elektrisch rijden. Wij werken hard om deze volgende mijlpaal vóór eind 2022 te bereiken.”