Red je Pakketje bezorgt over de grens
Transport & Distributie 23.07.2020 | Branchenieuws

Red je Pakketje bezorgt over de grens

Red je Pakketje gaat internationaal pakketten verzenden. Na vijf jaar groei in Nederland vindt de pakketdienst het tijd voor de markt van internationale verzending. "Op de langere termijn zou dit wel eens onze grootste knaller kunnen worden", aldus CEO Sam Rohn. 

Red je Pakketje gaat de grens over via het logistieke platform VanavondBezorgd. Dit dochterbedrijf werd in juni gelanceerd als same day-bezorgdienst voor kleinere webshops. 

Internationaal versturen via VanavondBezorgd werkt voor webshops op dezelfde manier als bezorging in Nederland. Webshops melden hun bestelling aan bij het platform en leveren hun pakketten vervolgens af bij een van de drop-off points van het bedrijf. Nog voor het einde van het jaar wil Red je Pakketje tweehonderd drop-off points in Nederland hebben. De pakketdienst haalt de zendingen daar op en brengt ze naar hun bestemming.   

'Voorlichting, testen en proberen'

"De wereld is door internet verbonden", zegt CEO Sam Rohn over de stap. "Elke Belg, Spanjaard of Rus kan meekijken naar een kattenfilmpje uit Arnhem. Maar als die katteneigenaar zijn eigen kattenspeeltjes naar zulke landen wil verzenden, blijkt dat een hoop gedoe. VanavondBezorgd neemt die drempel weg en zorgt voor gemak.”

"Het zal in het begin vooral een kwestie zijn van voorlichting, testen en proberen, maar op de langere termijn zou dit weleens onze grootste knaller kunnen worden. Webshops kunnen via VanavondBezorgd veel meer mensen bereiken, en daarvan profiteert ook de consument.”

Plaats een reactie (0)

Reageren