Red je Pakketje bezorgt ook voor kleinere webshops op dezelfde dag

Logistiekprofs op 19 December 2019

Pakketbezorger Red je Pakketje opent drop-off points om same day delivery ook toegankelijk te maken voor kleinere webshops. De eerste drop-off points zijn al in gebruik, volgend jaar moet de teller op tweehonderd staan. 

Red je Pakketje verzorgt same day en next day delivery voor webshops. Het bedrijf haalt tot  het einde van de middag bestellingen op bij webshops en bezorgt deze ’s avonds bij de consument thuis. Door de hoge pick-up kosten was same day delivery alleen haalbaar voor de 5 procent grootste webshops, stelt Red je Pakketje. Door het drop-off netwerk kunnen nu ook kleinere webwinkels verzending op dezelfde dag aanbieden. 

Tweehonderd drop-off points

De eerste dertig drop-off points zijn inmiddels in gebruik. Volgend jaar wil de pakketdienst in totaal tweehonderd drop-off points openen. Waar die precies komen te staan, is afhankelijk van de vraag vanuit de webshops.

Lees ook: Zo wil Red je Pakketje in heel Nederland uitstootvrij bezorgen

Pakketten zelf naar drop-off point brengen

Kleinere webshops die met Red je Pakketje willen samenwerken moeten hun pakketten overdag zelf naar een drop-off point in de omgeving. Hierdoor vervallen de voorrijkosten die Red je Pakketje doorgaans rekent. Na de drop-off valt het pakket onder de verantwoordelijkheid van Red je Pakketje. Mocht de ontvanger het adres nog willen wijzigen, dan gaat dit via de klantenservice van Red je Pakketje. Webshops hoeven ’s avonds laat dus niet open te blijven voor een paar bestellingen, stelt de pakketbezorger.