Recordaantal veiligheidskeuringen in magazijnen

Logistiekprofs op 1 March 2016

In 2015 heeft een recordaantal magazijnen een periodieke veiligheidskeuring uit laten voeren. Dat meldt BMWT, dat middels het keurmerk BMWT-Keur de kwaliteit van veiligheidskeuringen waarborgt. Vorig jaar vonden er 242.000 keuringen plaats, een stijging van 8 procent ten opzichte van een jaar eerder.

Stijging te danken aan economische groei
Volgens directeur Jan Hommes is duidelijk te zien dat werkgevers steeds meer waarde hechten aan veilige machines. “Ze zijn bereid daarvoor te investeren in periodiek onderhoud en keuringen. Het verbeterde economische klimaat heeft ongetwijfeld bijgedragen aan de groei van het aantal keuringen. Gelukkig zien we ook dat in moeilijke tijden, het aantal keuringen op peil blijft.”

Lees ook:
Tien hulpmiddelen voor meer veiligheid in het magazijn

Magazijnstellingen en tractiebatterijen
Alle productcategorieën laten een groei zien, waarbij de groeicijfers in de segmenten magazijnstellingen en tractiebatterijen en laders in de dubbele cijfers vallen. Van het totaal aantal keuringen vonden er 216.000 plaats in de categorie Intralogistiek (intern transport, tractiebatterijen en magazijnstellingen). De sector Grondverzet en Bouwmaterieel (grondverzet, wegenbouw, bouw & utiliteitsmaterieel, hijswerktuigen en hijsmachines) was goed voor de overige 26.000 keuringen.

Redactie LogistiekProfs

Blijf altijd op de hoogte

Meld uzelf nu aan voor de LogistiekProfs nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, trends en aanbiedingen.