30.12.2015 | Branchenieuws

Record PostNL: 1,4 miljoen pakketten per dag

PostNL heeft een nieuwe record geboekt. De pakketbezorger verwerkte en bezorgde voor kerstmis meer dan 1,4 miljoen pakketten. Dit is 30% meer dan vorig jaar en 100.000 meer dan op 1 december, de recorddag voor Sinterklaas toen ruim 1,3 miljoen pakketten werden bezorgd. Kerstpakketten, maar vooral wijnpakketten hadden een groot aandeel in het volume.

“Klanten maken steeds meer gebruik van de verschillende bezorgmogelijkheden van PostNL. Van maandag tot en met vrijdag is dit mogelijk tot 21:30 uur. PostNL bezorgt ook in het weekend. Ook is het mogelijk om een pakket te laten bezorgen bij één van de 2.600 PostNL locaties,” meldt PostNL in een persbericht. 

Decemberdrukte
December is traditiegetrouw een drukke tijd voor PostNL. Doordat de Nederlandse consument steeds meer pakketten online bestellen, bezorgt PostNL jaarlijks meer orders. “Onze achttien sorteercentra draaien heel december op volle kracht. Per dag zijn gemiddeld 3.100 pakketbezorgers op pad, dat zijn er 500 meer dan op een normale bezorgdag. Ik ben er trots op dat onze medewerkers en bezorgers met hard werken dit huzarenstukje hebben geleverd. Dat is uiteindelijk in het belang van zowel onze verzendende klanten als van de ontvangende consumenten’ zegt Gerrit Mastenbroek, directeur PostNL Pakketten.

Gemiddelde dag PostNL
Op een gemiddelde dag bezorgt PostNL ongeveer 500.000 pakketten en 10 miljoen brieven. Over het gehele jaar maakte het bedrijf in 2014 een omzet van € 4,3 miljard.

Redactie LogistiekProfs 

Plaats een reactie (0)

Reageren