Record na record in logistiek vastgoed Het dc van Lidl in Roosendaal
Bouw & Vastgoed 21.03.2018 | Branchenieuws

Record na record in logistiek vastgoed

De vraag naar distributiecentra blijft toenemen. Vorig jaar werd er in Nederland 58 procent meer in logistiek vastgoed geïnvesteerd, becijfert internationaal vastgoedadviseur Savills. 

Het afgelopen jaar werd er bovendien fors meer logistiek vastgoed opgenomen dan in 2016. De totale hoeveelheid in gebruik genomen logistiek vastgoed steeg met 49 procent. De grootste transacties staan op naam van Lidl. De supermarktdiscounter huurde in Venlo een pand van 70.000 vierkante meter en in Roosendaal een locatie van 60.000 vierkante meter. 

Schiphol en de rest van de Randstad zijn nog altijd de meest prijzige huurlocaties. In de omgeving van Schiphol betalen huurders tussen de 60 en 95 euro per vierkante meter per jaar. In Amsterdam, Rotterdam en Utrecht betaalt men tussen de 45 en 65 euro. In Tilburg, Venlo, Roosendaal en Tiel betalen huurders minimaal 35 euro per vierkante meter. 

De totale voorraad logistiek vastgoed bedroeg eind 2017 30,6 miljoen vierkante meter. Dat is een stijging van 6,5 procent ten opzichte van een jaar eerder.  

Ook voor 2018 verwacht de Savills veel nieuwbouw. "Om die reden heeft 2018 de potentie om weer een recordjaar te worden", aldus de vastgoedadviseur.


Plaats een reactie (0)

Reageren