Rechtszaak Picnic en FNV op 1 november

Logistiekprofs op 1 juli 2022 | 2 minuten leestijd

De rechtszaak tussen FNV en Picnic staat gepland op 1 november. De vakbond eist dat Picnic de supermarkt-cao toepast voor runners en medewerkers in distributiecentra. 

De rechtszaak volgt na meerdere ultimatums aan het adres van Picnic. Eerder dit jaar stelde FNV de online supermarkt de keus tussen de supermarkt-cao of een rechtszaak. Picnic besloot daarop een aantal verbeteringen door te voeren. Zo verhoogde het de lonen van runners en werden er veiligheidsprogramma’s opgezet. 

De supermarkt-cao weigert Picnic echter. Volgens oprichter Michiel Muller omdat deze cao niet aansluit bij de huidige tijd en bij het businessmodel van Picnic. “Die afspraken zijn vijftig jaar oud. Dan kan een student die op zondag werkt dubbel betaald krijgen en een huismoeder die alleen doordeweeks kan werken niet.” De app only supermarkt pleit daarom voor een cao voor de e-commercebranche. 

Op 1 november verschijnt Picnic voor de rechter. De online super zegt te betreuren dat FNV kiest voor een conflictmodel. Picnic ziet de acties van de vakbond als ’toneelstukje’ om in de publiciteit te komen.

Gerelateerde artikelen