Quicargo benoemt nieuwe COO

Logistiekprofs op 31 July 2019

Sam Houwen is benoemd tot Chief Commercial Officer (CCO) bij Quicargo, de logistieke bemiddelaar tussen bedrijven die vrachtruimte nodig hebben en vervoerders die ruimte over hebben. 

De rol van CCO is nieuw bij Quicargo, dat sinds 2016 actief is in Nederland en in het Duitse Ruhrgebied. Houwen neemt de afdelingen sales & marketing, operations, finance en HR onder zijn hoede. Onder zijn leiding moet Quicargo groeien naar een schaalbaar online platform voor vrachtvervoer. Begin 2020 wordt het platform uitgerold naar Duitsland en België.

In zijn vorige functie werkte Houwen als CEO bij Quick Parking, dat in zes landen parkeerdiensten bij luchthavens aanbiedt. Houwen zorgde voor uitbouw van het platform, zodat klanten hun parkeerdiensten volledig online konden regelen. 

De transitie naar online komt ook in de logistiek op gang, meent Houwen. “In de logistieke sector wordt nog meer dan negentig procent van alle verzendingen offline (telefonisch) geregeld, maar er is een langzame transitie op gang naar meer online. Quicargo profiteert met zijn online propositie van deze transitie en heeft in relatief korte tijd een leidende positie veroverd. Ik kijk ernaar uit om het bereik te vergroten. Er valt nog veel te winnen qua efficiëntie van het vrachtvervoer binnen Europa.”