QLS heeft primeur met eerste Bin ResQ Robot

Logistiekprofs op 21 augustus 2023 | 2 minuten leestijd

QLS heeft met trots aangekondigd dat ze de allereerste in Europa zijn die gebruikmaken van de eerste Bin ResQ Robot in hun operaties. Deze robot is specifiek ontworpen om problemen met de AutoStore, het geautomatiseerde opslagsysteem van QLS, snel en efficiënt op te lossen. Met de Bin ResQ Robot wordt gegarandeerd dat de productiviteit op peil blijft, zelfs in geval van storingen.

QLS is vorige week begonnen met de ambitieuze uitbreiding van hun geavanceerde AutoStore-systeem. Deze uitbreiding stelt QLS in staat om de capaciteit te vergroten van 70.000 naar 110.000 bakken, terwijl er tegelijkertijd meer dan 105 robots operationeel zullen zijn. Met de uitbreiding van de AutoStore komt QLS niet alleen tegemoet aan de behoeften van hun groeiende klantenbestand, maar zetten ze ook een belangrijke stap in het verder optimaliseren van hun fulfilmentprocessen.

Quincy Boogers, mede-eigenaar van QLS, wijst op de voortdurende groei van het klantenbestand van het bedrijf als drijvende kracht achter deze grootschalige uitbreiding. “De groei van nieuwe klanten blijft opmerkelijk hoog”, aldus Boogers. “Wij verwachten dit jaar een groei van maar liefst 50 procent met nieuwe klanten en daar moeten wij goed op voorbereid zijn. Het is bijna ongelooflijk dat de aanwas van klanten blijft toenemen, waardoor wij binnen slechts negen maanden na onze vorige uitbreiding opnieuw genoodzaakt zijn om onze capaciteit te vergroten.”

Bin ResQ Robot

Soms gebeurt het dat een item uit een bak steekt, waardoor het niet mogelijk is om de bak te picken. Gelukkig heeft QLS nu de Bin ResQ Robot, die dankzij een speciale grijper ervoor zorgt dat probleembakken toch gepickt kunnen worden. Door de Bin ResQ Robot in te zetten, maximaliseert QLS de beschikbaarheid van het systeem en minimaliseert QLS de downtime tot een minimum. Dit leidt tot een grotere klanttevredenheid en verbeterde serviceniveaus.

De Bin ResQ Robot is in staat om naar de locatie te navigeren en zo het probleem te verhelpen. Dit bespaart niet alleen kostbare tijd, maar vermindert ook het risico op menselijke fouten. Door als pionier deze Bin ResQ Robot te implementeren, bewijst QLS opnieuw hun toewijding aan het optimaliseren van hun diensten en het leveren van de hoogste kwaliteit aan hun klanten. Deze baanbrekende prestatie is het resultaat van de samenwerking met Lalesse Logistic Solutions.

Gerelateerde artikelen