QLS breidt AutoStore na vijf maanden alweer uit

Logistiekprofs op 18 april 2023 | 3 minuten leestijd
Geschreven door: Logistiekprofs

Nog geen vijf maanden na de oplevering in oktober 2022 gaat fulfilmentspecialist QLS zijn tweede AutoStore-systeem alweer uitbreiden. De uitbreiding is nodig in verband met de aanhoudende groei die QLS doormaakt. Mede-eigenaar Quincy Boogers: “De prognose is dat wij dit jaar tussen de 35 en 45 procent gaan groeien.”

De afgelopen maanden zijn enorm leuk, maar ook erg druk geweest voor QLS. Quincy Boogers: “Onze huidige klanten hebben een mooie groei doorgemaakt en ook onze sales afdeling heeft enorm sterke resultaten geboekt. Daardoor moeten we het AutoStore-systeem nu alweer uitbreiden.”

De uitbreiding is aanbesteed bij Lalesse Logistic Solutions, die ook het eerste gedeelte van de AutoStore heeft geplaatst bij QLS. “Wij hebben een goed gevoel bij Lalesse. Ze zijn in staat om met ons mee te denken en te schakelen op de snelheid waarmee wij groeien. Wij ervaren de samenwerking als zeer positief en zijn blij om samen weer een volgende stap te zetten. Met deze stap geven wij onze klanten de garantie dat wij ook in de toekomst de kwaliteit kunnen leveren die zij van ons verwachten”, aldus Demi Boogers, mede-eigenaar in het familiebedrijf uit Dordrecht.

Verder verduurzamen

De huidige AutoStore heeft een capaciteit van 70.000 bakken. Dit wordt uitgebreid met 40.000 bakken om een totale capaciteit van 110.000 bakken te bereiken. De uitbreiding moet aankomende september gerealiseerd zijn. Naast een uitbreiding van het aantal bakken worden er tientallen robots toegevoegd aan het systeem. In totaal moeten er in september meer dan 105 robots over de AutoStore rijden.

Naast dat de uitbreiding de verdere groei van QLS mogelijk maakt, zorgt dit er ook voor dat QLS verder kan verduurzamen. “Door de verdere uitbreiding van de AutoStore en de zonnepanelen op ons eigen pand zorgen wij dat alle pakketten van onze klanten zo duurzaam mogelijk worden ingepakt. Daarnaast is de AutoStore voor ons een prachtig visitekaartje voor potentiële klanten”, vertelt de directie.

Nog meer ambitieuze plannen

Naast de uitbreiding van de AutoStore heeft QLS nog meer ambitieuze plannen de komende periode. Zo wordt momenteel de laatste hand gelegd aan de plannen om ook de rest van de automatisering uit te breiden. Het netwerk van conveyors wordt verder uitgebreid en gekoppeld aan het nieuwe gedeelte van de AutoStore. Ook zal er een derde inpakmachine worden toegevoegd aan de automatisering. Hierdoor kan een nog groter gedeelte van de pakketstroming via een inpakmachine automatisch worden ingepakt.

Quincy en Demi Boogers: “Zo halen wij nog meer lucht uit de pakketten en kunnen wij klanten een groter arsenaal dozen bieden. Verduurzaming en tegelijkertijd de kosten zo laag mogelijk houden voor onze klanten is hét speerpunt van de nieuwe uitbreiding”.

Gerelateerde artikelen