Promese betrekt nieuw distributiecentrum in Eindhoven
08.12.2016 | Branchenieuws

Promese betrekt nieuw distributiecentrum in Eindhoven

Logistiek dienstverlener Promese betrekt nog voor het einde van het jaar een nieuw distributiecentrum in Eindhoven. Waar Promese eerst alleen de logistiek van mediadragers verzorgde, biedt het nu fulfilment, wholesale, retail en omnichannel. Het nieuwe distributiecentrum moet deze uitbreiding ondersteunen.

Het nieuwe warehouse is ovaal van vorm en bestaat onder meer uit een hoogbouwmagazijn en een legbordmagazijn. In het hoogbouwmagazijn staan stellingen van bijna 8,5 meter hoog. Dit biedt plek voor meer dan 13 duizend palletplaatsen. Gaasroosterborden, vurenhouten vlonders en gaasdoorvalbeveiliging moeten ervoor zorgen dat het hoogbouwmagazijn veilig is ingericht. Het systeem gaat op maat worden ingericht met onder meer gesloten zij- en achterwanden en vakverdeelschotten, De inrichting is in volle gang. Het pand zal in het laatste kwartaal van 2016 in gebruik worden genomen.

Het legbordmagazijn zal over een tijdje uit drie verdiepingen bestaan, maar zal in eerste instantie blijft het operationeel op de begane grond. De legbordstellingen hebben door de specifieke sorteerdozen een opvallende lengte van 1150 millimeter. Het systeem wordt ingericht met gesloten zij- en achterwanden en vakverdeelschotten. Constructor Dexion verzorgt de inrichting van het magazijn.

Redactie LogistiekProfs
Afbeelding: Promese

Plaats een reactie (0)

Reageren