Prologis ontwikkelt logistieke ruimte in Waalwijk

Logistiekprofs op 6 October 2017

Vastgoedbedrijf Prologis ontwikkelt in de gemeente Waalwijk een nieuw logistiek park. Het gaat om 150.000 vierkante meter dat in verschillende fasen wordt ontwikkeld. 

Het logistieke park komt te staan op Haven 8. Prologis bezit al een distributiefaciliteit van 60.000 vierkante meter. Daar komt een logistieke ruimte bij van 150.000 vierkante meter. Prologis stelt met de uitbreiding aan de grote vraag naar deze locatie te willen voldoen. Zowel nationale als internationale klanten zouden interesse hebben in Waalwijk. Door de nabijheid van de A-59, barge terminals en havensteden als Antwerpen en Rotterdam is Waalwijk een van de snelst groeiende logistieke markten van Nederland.  

“Als ontwikkelaar van industrieel vastgoed focussen we op langetermijnrelaties. We zijn daarom trots om onze klanten nu nog meer flexibiliteit te kunnen bieden om hun logistieke capaciteit uit te breiden in de regio Waalwijk”, zegt Bram Verhoeven, country manager Prologis Benelux in een persbericht. 

Wethouder Ronald Bakker van de gemeente Waalwijk: “We zijn een logistieke hotspot en onze focus is ook op de lange termijn. We willen graag business partners aantrekken met een vergelijkbare scope. Prologis is zo’n partner en we zijn daarom erg blij om deze overeenkomst te tekenen om gezamenlijk dit gebied te ontwikkelen met wederzijds voordeel.” 

Redactie LogistiekProfs