Prologis ontvangt WELL Gold-certificaat voor dc in Tilburg
Bouw & Vastgoed 05.06.2019 | Branchenieuws

Prologis ontvangt WELL Gold-certificaat voor dc in Tilburg

Het distributiecentrum van Prologis in Tilburg, dat wordt gebruikt door logistiek dienstverlener Pantos Logistics, heeft het WELL Certificaat Gold ontvangen. Het gebouw zou een optimaal ontwerp hebben voor magazijnpersoneel. 

Volgens Prologis is het de eerste keer dat het International WELL Building Institute (IWBI) een certificering van een dergelijk niveau toekent aan een volledig uitgerust distributiecentrum. Het WELL Certificaat richt zich op een prettige en gezonde werkomgeving. Daar is bij de bouw van distributiecentrum DC5 veel rekening mee gehouden, aldus Arthur van Kooij, hoofd Project Management Northern Europe van Prologis. “Interieur en exterieur zijn als één geheel ontworpen, met gemeenschappelijke voorzieningen voor alle medewerkers. Het effect daarvan voel je direct als je binnenkomt en de ruimte ervaart.”

Slimme technologie en sensors

Werknemers kunnen in DC5 door slimme technologie het verblijfscomfort op hun werkplek aanpassen. Groenzones zuiveren de lucht en ontwerpconcepten als een groene wand sluiten aan op het ontwerp van het pand. Door verlichting met intelligente sensors en biodynamische aansturing zouden mensen zich prettiger en energieker voelen. Andere sensors monitoren de luchtkwaliteit en het binnenklimaat.

WELL-Portfolio-proeftraject

“De verandering naar een meer mensgerichte benadering van logistiek vastgoed is echt een eye-opener, en met de inzichten die we daarmee opdoen gaan we onze gebouwen nog aantrekkelijker maken", aldus Van Kooij. Prologis gaat deze maatregelen mogelijk ook bij ander logistiek vastgoed implementeren. Daarvoor doet het mee aan een WELL-Portfolio-proeftraject. “Kijkend naar de voordelen op het vlak van milieu en maatschappelijk verantwoord ondernemen hoop ik dat een aantal WELL-principes straks standaard zullen worden voor logistiek vastgoed." 


Plaats een reactie (0)

Reageren