Prologis houdt in nieuw dc meer rekening met welzijn personeel

Logistiekprofs op 17 May 2018

Prologis heeft aan logistiek dienstverlener Pantos Logistics een distributiecentrum van 28.000 vierkante meter opgeleverd. Bij de bouw van het nieuwe pand is extra aandacht besteed aan de gezondheid en het welzijn van personeel dat in het dc komt te werken. 

Het distributiecentrum bevindt zich op Industriepark Vossenberg West II in Tilburg. Pantos Logistics, een Koreaanse logistiek dienstverlener, huurt het pand van de vastgoedontwikkelaar. 

Welzijn personeel in distributiecentra

De nieuwe locatie maakt deel uit van een pilotprogramma met het International WELL Building Institute. De partijen willen een nieuwe standaard te ontwikkelen waarbij rekening wordt gehouden met het welzijn van personeel dat werkzaam is in distributiecentra. 

Ventilatie, natuurlijk licht en groene ruimtes

Het WELL Building Standaard-certificaat gaat volgens Prologis verder dan de bekende duurzame standaarden, zoals een BREAAM-certificering. Zo is er een slim ventilatiesysteem en zijn er groene ruimtes om het binnenklimaat op te frissen. Daarnaast wordt er rekening gehouden met natuurlijk licht en verbetering van de akoestiek. 

Onderscheiden op krappe arbeidsmarkt

Deze maatregelen kunnen een bedrijf als Pantos Logistics helpen bij het vinden van personeel. “Het gebruik van WELL-kenmerken in onze gebouwen kan een onderscheidende factor zijn bij het aantrekken van logistiek personeel”, legt Arthur van Kooij, hoofd projectmanagement Prologis Noord-Europa, uit. “De WELL-standaard bestaat al voor kantoorgebouwen, maar nog niet voor logistiek vastgoed. WELL biedt ons een structurele, wetenschappelijke benadering die verder gaat dan bekende duurzame standaarden zoals een BREEAM-certificering.”