Prologis bouwt XXL-distributiecentrum in Eindhoven
09.06.2017 | Branchenieuws

Prologis bouwt XXL-distributiecentrum in Eindhoven

Vastgoedontwikkelaar Prologis ontwikkelt voor logistiek dienstverlener XPO Logistics een distributiecentrum van 40.000 vierkante meter. De bouw start in juni. Medio 2018 wordt het pand in gebruik genomen. 

Op industrieterrein Acht leverde Prologis in 2016 al een distributiecentrum met een oppervlakte van 30.000 vierkante meter op voor XPO Logistics. In de tweede fase wordt daar nog eens 40.000 vierkante meter aan toegevoegd. Het nieuwe pand moet XPO Logistics ondersteunen bij verdere groei. “Met deze uitbreiding wordt de capaciteit van XPO Logistics op het industrieterrein GDC-Noord in Acht meer dan verdubbeld,” aldus Bram Verhoeven, country manager Prologis Benelux. 

In een persbericht meld Prologis dat het nieuwe distributiecentrum door XPO Logistics door de gunstige ligging vlakbij de A2, Eindhoven Airport en de Belgische grens, gebruikt kan worden voor zowel lokale, regionale en internationale klanten uit een verscheidenheid aan sectoren. Ondanks de stijgende vraag naar distributiecentra in Brabant, is er op het terrein voldoende plek om in de toekomst verder uit te breiden. "Ook toekomstige groei is op deze gewilde locatie goed te ondervangen. We bieden zelfs de mogelijkheid om met nog eens 90.00 vierkante meter uit te breiden", aldus Bram Verhoeven, country manager Prologis Benelux. 

Redactie LogistiekProfs


Plaats een reactie (0)

Reageren