Prologis bouwt distributiecentrum voor 'internationale logistieke speler'
14.06.2016 | Branchenieuws

Prologis bouwt distributiecentrum voor 'internationale logistieke speler'

Prologis bouwt voor een nog onbekende internationale logistiek dienstverlener in Nieuwegein een built-to-suit distributiecentrum. Het gaat om een gebouw met een oppervlakte van 23 duizend vierkante meter.

Het nieuwe dc wordt in het tweede kwartaal van 2017 opgeleverd, maar is nu al bestempeld met de Breeam-kwalificatie ‘zeer goed’. Het zou gaan om een gebouw met kwalitatief hoogwaardige specificaties. 

Het distributiecentrum komt te staan op bedrijvenpark Het Klooster, in de buurt van de A2, A12 en A27. In deze regio is Prologis momenteel al eigenaar van drie andere distributiefaciliteiten. Met het nieuwe dc komt het totaal aantal vierkante meters van Prologis in de regio Utrecht top ruim honderdduizend. Vorig jaar kocht het bedrijf het nieuwe verscentrum van logistiek dienstverlener XPO Logistics voor onder andere Albert Heijn aan. “We zijn al jaren actief in deze regio en zien hier een sterke groei in de vraag naar a-klasse distributiefaciliteiten. Naast deze ontwikkeling kunnen we hier met 30 duizend vierkante meter extra uitbreiden om zo flexibel de groei van onze klanten te ondersteunen”, aldus Bram Verhoeven, country manager Prologis Benelux over de bouwplannen. "Als wij geloven in een locatie blijven we er langere tijd actief. We zijn alert op mogelijke uitbreiding. In Lage Weide gaat het om transformatie van bestaande gebouwen, Het Klooster biedt als nieuwbouwlocatie volop mogelijkheden." 

Redactie LogistiekProfs 
Afbeelding: Het verscentrum van XPO Logistics dat Prologis vorig jaar voor Albert Heijn aankocht. Ook dit distributiecentrum is gevestigd op bedrijvenpark Het Klooster. 

Plaats een reactie (0)

Reageren