Project Greenflow wint prijs voor beste logistieke samenwerking
08.06.2017 | Branchenieuws

Project Greenflow wint prijs voor beste logistieke samenwerking

Samenwerkingsproject ‘GreenFlow’ is de winnaar van de evofenedex Keten Award, de prijs voor de beste samenwerking in de logistieke keten. Bij het project werkten de gemeente Alphen aan den Rijn, de provincie Zuid-Holland, Greenport Boskoop, Delphy en Smartid Services samen aan een efficiëntere logistiek.

GreenFlow ontving de Keten Award vandaag uit handen van juryvoorzitter Jack van der Veen. Het project ging met de prijs naar huis door de goede samenwerking tussen ondernemers en overheden.

GreenFlow werd in het leven geroepen door een knelpunt bij een hefbrug die Boskoop-oost en Boskoop-West met elkaar verbindt. Omdat Boskoop geldt als centrum van de boomteelt, wordt de route drukbezocht door kwekers, handelaren en vervoerders. Om doorstroming te verbeteren werd besloten om in Boskoop-Oost een extra depot te creëren. Een app moest communicatie tussen kwekers verbeteren. Boomkwekers uit Boskoop-Oost leveren kleine bestellingen af bij de hub. De deelnemende handelaren uit Boskoop West laten deze bestellingen gezamenlijk door een transporteur ophalen of halen deze zelf op. De samenwerking heeft geleid tot een forse daling in het aantal verkeersbewegingen.

Evofenedex riep de Keten Award in 2015 in het leven om samenwerking in de logistieke keten te stimuleren. Er zou nog altijd sprake zijn van een gat tussen het theoretische bewijs voor de winst van ketensamenwerking en de toepassing in de praktijk. Volgens evofenedex is ketensamenwerking het antwoord op veel complexe vraagstukken. “Meer asfalt is bijvoorbeeld niet de enige oplossing voor bereikbaarheidsvraagstukken. Alleen publiek-private samenwerkingen op thema’s van bereikbaarheid, digitalisering, veiligheid tot duurzaamheid, zorgen voor win-win-oplossingen”, zei algemeen directeur Machiel van der Kuijl eerder over de Keten Award. 

Redactie LogistiekProfs

Plaats een reactie (0)

Reageren