Primark bouwt mega-dc in Roosendaal

Logistiekprofs op 7 september 2015 | 2 minuten leestijd

Modeketen Primark is gestart met de bouw van een distributiecentrum dat maar liefst negen hectare beslaat. Daarmee is het dc een van de grootste in Europa. Het mega-distributiecentrum wordt gebouwd bij Roosendaal en gaat vanaf 2016 de filialen in de Benelux en Noord-Frankrijk bevoorraden. 

Logistics Capital Partners (LCP) is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het gebouw, dat komt te staan op logistiek bedrijvenpark Borchwerf II in Oud Gastel bij Roosendaal. Met het mega-dc creëert Primark zo’n 400 extra arbeidsplaatsen. De bouw zal zo’n 26 miljoen euro kosten. 

Het gebouw zelf beslaat in eerste instantie bijna zes hectare, wordt twintig meter hoog en krijgt een inhoud van meer dan 1 miljoen kubieke meter. Als dit gedeelte staat, bouwt Primark er mogelijk nog drie hectare bij, ook weer met een hoogte van twintig meter.  Door deze extra hoogte kan per vierkante meter zo’n 40 procent extra voorraad worden gestald. 
Volgens LCP wordt het gebouw voorzien van de nieuwste bouwtechnieken en voldoet deze aan de strengste isolatienormen. Boven de laad- en loszone, aan de voorzijde van het gebouw, komen drie lagen met rekkensystemen voor hangende kledij.  

Fashion valley West-Brabant 
Meerdere fashionretailers hebben zich de afgelopen jaren in West-Brabant gevestigd. De regio profileert zich daarom steeds meer als het ‘fashion valley’ van de lage landen. Niet zo gek, want het bedrijventerrein in de regio ligt aan een belangrijke transportader naar de rest van Europa, precies tussen Rotterdam en Antwerpen.

Redactie LogistiekProfs