PostNL zet in Utrecht elektrische bakfietsen in
Last Mile 04.07.2018 | Branchenieuws

PostNL zet in Utrecht elektrische bakfietsen in

In Utrecht zet PostNL voortaan elektrische bakfietsen in voor het bezorgen van zakelijke post en het legen van brievenbussen. De vervoerder zegt hiermee dagelijks twintig autoritten met dieselbestelwagens te kunnen schrappen. 

Bij het legen van de brievenbussen en het halen en brengen van grote aantallen zakelijke post gebruikt PostNL doorgaans bestelauto’s. Die bestelwagens wil het post- en pakketbedrijf geleidelijk aan vervangen door elektrisch vervoer. "De elektrische bakfiets rijdt uitstootvrij en is in drukke binnensteden vaak sneller dan de auto", zegt PostNL in een verklaring. 

Twintig autoritten

Met de inzet van elektrische bakfietsen vervangt PostNL naar eigen zeggen dagelijks twintig autoritten. Dit betekent 560 uitstootvrije bezorgkilometers per dag en een vermindering van circa 35.000 kg CO² uitstoot per jaar. In de binnenstad van Utrecht is een speciaal fietsoverslagpunt gerealiseerd van waaruit wordt bezorgd. 

Uitbreiding naar tien steden

In Leeuwarden en Amsterdam bezorgt PostNL al (gedeeltelijk) uitstootvrij met elektrische auto's en kleine elektrische voertuigen. De vervoerder is van plan om in 2018 in circa tien steden elektrische bakfietsen in te zetten. 


Plaats een reactie (0)

Reageren