PostNL wijst ongevraagd overnamebod bpost af
14.11.2016 | Branchenieuws

PostNL wijst ongevraagd overnamebod bpost af

PostNL gaat niet in op het overnamevoorstel van Belgische concurrent bpost. Het bestuur van PostNL denkt dat het bedrijf prima verder kan met een zelfstandige strategie.

Het Nederlandse post- en pakketbedrijf laat weten het niet eens te zijn met het overnamebod van bpost. Het bod van 5,40 euro zou een propositie zijn met onvoldoende overtuigende waarde voor de aandeelhouders. Ook de controle door de Belgische overheid, dat een meerderheidsbelang heeft in bpost, blijft een punt van bezwaar. PostNL is namelijk volledig geprivatiseerd. Daarnaast waren de niet-financiële voorwaarden en de zekerheid van de transactie een belangrijke afweging om niet op het bod van bpost in te gaan. “De reikwijdte, duur en afdwingbaarheid van de niet-financiële voorwaarden zoals voorgesteld door bpost zijn vrijblijvend en overtuigen niet.” Over de zekerheid van de transactie zegt PostNL: “Het transactierisico dient niet bij de aandeelhouders van PostNL en de overige belanghebbenden te worden neergelegd.”

Hierover schreven wij ook: Bpost heeft weer interesse in PostNL

PostNL lijkt in het persbericht zeker van zijn besluit. Toch kan bpost besluiten om nog een poging te wagen met een hoger overnamebod of een vijandig overnamebod, waarbij aandeelhouders worden verleid om hun stukken te verkopen en er geen rekening wordt gehouden met gevoeligheden.

Redactie LogistiekProfs  

Plaats een reactie (0)

Reageren